Leerwerkplaats Klantgericht schrijven

Prijs € 1.667,- per persoon.

Bij in company op aanvraag.

Leerwerkplaats Klantgericht schrijven

Schrijven is een vaardigheid. Vaardigheden verwerven en uitbreiden kost tijd en aandacht. Als je een schrijftraining volgt, moet je daarna wat je geleerd hebt zelfstandig inzetten. Dan pas groeit je schrijfvaardigheid.

Vind jij het fijner om geleidelijk nieuwe kennis te verwerven en meteen toe te passen? Met de ‘leerwerkplaats’ Klantgericht schrijven oefen je 8 maanden lang, terwijl je werkt aan teksten uit jouw praktijk.

Wat houdt de leerwerkplaats Klantgericht schrijven in?

Snel na je aanmelding ontvang je een aanmeldcode voor het e-learningprogramma. Met het programma kun je zelfstandig aan de slag.

De trainer/coach nodigt je per mail uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek in Utrecht of omgeving. De datum bepaal je in overleg. Je maakt tijdens dat gesprek ook 4 afspraken voor online coaching (maximaal een uur per keer).

Tijdens de 4 coachsessies bespreken jij en de trainer/coach jouw eigen teksten uit de praktijk, waarin je je nieuwe kennis en vaardigheden hebt toegepast. Al je vragen over klantgerichte teksten en over de e-learning kun je stellen.

Duur

Voor het doorlopen van de e-learning heb je per onderdeel ongeveer een uur à anderhalf uur nodig, inclusief de opdrachten. Daarnaast bereid je de 4 coachsessies voor door je nieuwe kennis en vaardigheden expliciet toe te passen in een schrijfproduct uit je werkpraktijk. Voorbereiding en coachsessies samen vergen een tijdsinvestering van maximaal 8 uur. In totaal beslaat de leerwerkplaats Klantgericht schrijven circa 20 uur.

Programma

In het e-learningprogramma doorloop je de volgende onderdelen:

  1. Onderwerp bepalen
  2. Doelgroep bepalen
  3. Inhoud afbakenen
  4. Structuur bepalen
  5. Helder schrijven
  6. Correct taalgebruik
  7. Veelvoorkomende taalkwesties

Je werkt aan de volgende doelstelling:

Je kunt een schrijfaanpak en verschillende tools hanteren die jouw teksten echt helder maken, omdat je bij het schrijven uitgaat van de klant.

Doelgroep

De leerwerkplaats Klantgericht schrijven is geschikt voor iedereen die schrijft aan interne en externe klanten, en brieven/mails beantwoordt. Een specifieke vooropleiding is niet vereist; enige schrijfervaring is gewenst.

De leerwerkplaats past bij jou als:

  • klantgericht schrijven een van je kerntaken is en je jezelf daarin wilt verbeteren.
  • je wilt leren hoe je goede en duidelijke teksten schrijft.
  • je persoonlijk contact met een ervaren coach/trainer plezierig vindt.

Let op: Dit traject is alleen voor wie echt iets wil veranderen aan zijn/haar schrijfstijl!


Deze organisaties gingen u voor

Heb je meer informatie nodig?
Neem dan contact op.

Schrijf je in voor de Leerwerkplaats Klantgericht schrijven