Metris. Communicatie in bedrijf.

online cursus zakelijk schrijven

Je lezer aanspreken in je tekst en klantgericht schrijven gaat niet altijd vanzelf. Hoe sluit je met je tekst aan bij je doelgroep? En weet je welke kennis je doelgroep heeft en wat je nog in je tekst moet uitleggen? Hoe zorg je ervoor dat jij je klant raakt met je tekst en aansluit bij zijn verwachtingen? In de e-learning Klantgericht schrijven leer je hoe je met deze uitdagingen kunt omgaan en hoe je een klantgerichte tekst kunt schrijven.
De training is online via ons e-learningsysteem. Voordeel van e-learning is dat je je eigen tijd en plek kunt bepalen om te leren en te oefenen. Het programma is opgezet als zelfstudie; je doorloopt het helemaal zelfstandig. Je krijgt theorie en tips aangereikt en in de opdrachten kun je de opgedane kennis direct oefenen. Kortom: een praktische en flexibele manier om het klantgericht schrijven onder de knie te krijgen en te verbeteren. Bij de opdrachten en oefeningen krijg je feedback via het e-learningsysteem. Ook de goede antwoorden en verwijzing naar de theorie zijn in het programma verwerkt. Als je de training met goed gevolg hebt afgelegd ontvang je een certificaat van deelname.

Resultaat

Na het volgen van de online training Klantgericht schrijven ben je in staat om op verschillende manieren vanuit de klant te denken en te schrijven.

 

Voor wie is deze training?

De training Klantgericht schrijven is bestemd voor iedereen die schrijft aan klanten en brieven/mails van klanten beantwoordt. De training is op mbo-niveau.

 

Wat kun je verwachten?

Je gaat zelfstandig aan de slag met de leerstof in de interactieve leeromgeving. Je krijgt kort en overzichtelijk theorie aangeboden en je oefent veel met gerichte en afwisselende opdrachten.
Na aanmelding voor de training ontvang je een aanmeldcode voor toegang tot het e-learningprogramma. De gemiddelde studieduur voor de gehele online training Klantgericht schrijven is 10 uur. Je hebt 8 maanden de tijd om de training af te ronden.

 

Inhoud

De training is opgebouwd uit 7 blokken:
1. Onderwerp bepalen
2. Doelgroep bepalen
3. Inhoud afbakenen
4. Structuur bepalen
5. Helder schrijven
6. Correct taalgebruik
7. Veelvoorkomende taalkwesties

Als je de training met goed gevolg hebt afgelegd ontvang je een certificaat van deelname.

 

Past deze training bij mij?

Deze training past bij jou als:
• Klantgericht schrijven een van je kerntaken is en je jezelf daarin wilt verbeteren;
• Je wilt leren hoe je goede en duidelijke teksten schrijft;
• Je meer inzicht wilt krijgen in helder schrijven en veelvoorkomende taalkwesties;
• Je kiest voor e-learning je eigen tijdsplanning te kunnen aanhouden.

Trainingen