Metris. Communicatie in bedrijf.

Leerwerkplaats Klantgericht Schrijven

Klantgericht schrijven leer je niet 'even' in een cursus. Dat vraagt oefening en aandacht gedurende langere tijd. Deze 'leerwerkplaats' biedt 8 maanden intensief oefenen en werken aan teksten uit jouw praktijk. 

Resultaat

Na 8 maanden heb je veel geoefend met klantgericht schrijven en heb je verschillende tools in handen die jouw teksten echt toegankelijk maken. Je bent in staat om op verschillende manieren vanuit de klant te denken en te schrijven.

 

Voor wie is deze leerwerkplaats?

Dit traject is bestemd voor iedereen die schrijft aan klanten en brieven/mails van klanten beantwoordt. Let op: dit traject is alleen voor wie echt iets wil veranderen aan zijn/haar schrijfstijl!

 

Wat kun je verwachten?

Snel na je aanmelding ontvang je een aanmeldcode voor toegang tot het e-learningprogramma. Daarmee kun je zelfstandig aan de slag. De trainer/coach zal je per mail uitnodigen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, in Utrecht of omgeving. De datum bepaal je in overleg. Je maakt  tijdens dat gesprek ook 4 afspraken voor online coaching, waar je  teksten uit je eigen praktijk voor gebruikt. In deze leerwerkplaats  kan je vier keer 1 uur coaching van de trainer ontvangen. Al je vragen over  klantgerichte teksten kun je stellen.  

Inhoud

De teksten en de vragen waar je in jouw praktijk mee te maken hebt, staan centraal in deze leerwerkplaats.  De onderwerpen van de e-learning die de deelnemer doorloopt zijn:

1. Onderwerp bepalen
2. Doelgroep bepalen
3. Inhoud afbakenen
4. Structuur bepalen
5. Helder schrijven
6. Correct taalgebruik
7. Veelvoorkomende taalkwesties
Vragen over de e-learning kun je tijdens de coachsessies stellen.
 

Past dit bij mij?

Deze leerwerkplaats past bij jou als:
  • Klantgericht schrijven een van je kerntaken is en je jezelf daarin wilt verbeteren;
  • Je wilt leren hoe je goede en duidelijke teksten schrijft;
  • Je meer inzicht wilt krijgen in helder schrijven en veelvoorkomende taalkwesties;
  • Je persoonlijk contact met een ervaren coach/trainer plezierig vindt.

Trainingen