Metris. Communicatie in bedrijf.

Het nieuwe notuleren - met persoonlijke notuleercoach

Overzichtelijke notulen die snel na de vergadering beschikbaar zijn, maken het werkproces effectiever en efficiënter. Een duidelijk verslag laat de vergaderdeelnemers zien wat er afgesproken is en welke acties nog open staan. De notulist legt vast en zorgt dat afspraken niet vluchtig worden. In de training Het Nieuwe Notuleren gaat het over hoe de notulist snel na de vergadering een duidelijk verslag neerlegt met daarin de actiepunten. Door gebruik te maken van een laptop en handige sjablonen, kan het notuleren tegenwoordig een stuk sneller. Maar uiteindelijk is het de kunst om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Technieken als mindmappen kunnen daarbij helpen.
Een goede notulist is een partner van de voorzitter en kan samen optrekken, tijdens en na afloop maar zeker ook voorafgaand aan de vergadering. Bijvoorbeeld over hoe het verslag eruit moet zien of over het doel dat de voorzitter met een vergaderpunt voor ogen heeft.

Deze training gaat altijd door, ook als er maar 1 inschrijving is. Er kunnen per training maximaal 6 deelnemers meedoen.

Programma
De training die Metris Groep aanbiedt bestaat uit vijf online modules, twee contactdagdelen en twee persoonlijke (telefonische) coachmomenten. Een ervaren notuleertrainer coacht de deelnemer door de modules.

Module 1: Taken van de notulist voor, tijdens en na de vergadering
Module 2: Opbouw van het verslag met handige sjablonen
Module 3: Aantekeningen maken en hoofdzaken onderscheiden
Module 4: Advies voor formuleren en Word-technieken
Module 5: Eindopdracht met feedback

Deelnemers krijgen direct na inschrijving toegang tot alle modules. Module 1 en 2 nemen zij door voor het eerste contactmoment. Voor contactdagdeel 2 nemen zij module 3 en 4 door.

De eindopdracht bestaat uit een oefenvergadering waar de deelnemer een verslag van maakt en instuurt. De trainer/coach beoordeelt het verslag en bespreekt het (telefonisch) na met de deelnemer.

De doorlooptijd van de training is vier weken. Behalve de contactmomenten zal de training nog circa acht uren kosten, afhankelijk van de ervaring van de deelnemer.

Methode?
Deze training biedt een gedegen theoretische basis over notuleren en de nieuwste hulpmiddelen. Tegelijkertijd is de training echt afgestemd op de wensen van de deelnemer omdat de notuleercoach tijd heeft om in te gaan op de vragen van de deelnemer.
Het Nieuwe Notuleren is goed in te plannen naast het dagelijkse werk. Er worden slechts twee contactdagdelen vastgelegd. De coachingsmomenten plant de deelnemer in overleg met de coach. De overige tijd kan (en moet) de deelnemer zelf inplannen.

Voor wie?
Dit traject is geschikt voor iedere notulist die snel overzichtelijke notulen wil maken. Ervaren notulisten zullen sneller door de modules gaan en frissen hun kennis op en oefenen met de nieuwste mogelijkheden van Word. Beginnende notulisten zullen wat langer over de opdrachten doen. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke notuleercoaching die aansluit bij zijn leerwensen.

Door wie?
Marieke Bouwens is je notuleercoach. Marieke heeft zelf ruime ervaring als notulist en daarnaast heeft zij al veel notulisten getraind in de nieuwste technieken van het notuleren. Als geen ander weet Marieke deelnemers te motiveren hun notulen duidelijk en bondig te formuleren.

Waar?
Het nieuwe Notuleren is zowel op open inschrijving als in-company te organiseren. Metris Groep verzorgt de training in overleg op uw eigen locatie of een externe locatie.

Tijd? 
De contactdagdelen duren 3 uur en worden meestal ingepland van 9.00 tot 12.00 uur.

 

Trainingen