Metris. Communicatie in bedrijf.
op donderdag 07 januari 2016

Beter schrijven met een tekstcoach

Wil je beter leren schrijven? Zet dan een tekstcoach in. Een tekstcoach is een tekstschrijver die je helpt bij het schrijven van professionele, vlot leesbare teksten voor een specifieke doelgroep. Dat is een mondvol. Maar dat is wat Metris doet. We helpen je bij het schrijven. En dat doen we op een persoonlijke manier. Dat betekent dat je een op een feedback krijgt op je teksten.

Hoe werkt een tekstcoach?

Onze tekstcoaches zijn in eerste instantie goede lezers. Door heel precies te lezen, stellen ze vragen aan je tekst: staat er wat er hoort te staan? En staat het er op de goede manier? Een tekstcoach let op de inhoud van een tekst, op de opbouw, het woordgebruik, de aanspreekvorm en natuurlijk op spelling en grammatica. Toch kijkt een tekstcoach primair naar voor wie de tekst bedoeld is. Schrijf je een beleidsnotitie die de voors en tegens van de bouw van een nieuw winkelcentrum op een rij zet? Of schrijf je een verslag voor de plaatselijke krant over de bewogen raadsvergadering over het besluit voor de bouw van dat nieuwe winkelcentrum?

Waarom een tekstcoach?

- Je leert beter formuleren.
- Je krijgt een op een feedback van een professional.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende aanpakken mogelijk. Je stuurt je tekst in. Je ontvangt de feedback per mail, via een video of via skype, of een combinatie daarvan. Je kunt ook een langer traject afspreken waarin je gaat oefenen met schrijven door het maken van opdrachten.

Wat kost een tekstcoach?

• Je koopt een strippenkaart voor 6 of 10 uur. De strippenkaart is een halfjaar geldig.
• Een strippenkaart van 6 uur kost € 625. Een strippenkaart van 10 uur kost € 950.
• Schriftelijke beoordeling van een tekst: gemiddeld 1 uur per 4 pagina’s.
• Telefonische toelichting: 1 uur voor 4 pagina’s.
• Toelichting via video of skype: 2,5 uur.

Meer informatie over de tekstcoach?

Geïnteresseerd? Bel vrijblijvend met Metris Groep (030) 2599334 of stuur een e-mail naar info@metrisgroep.nl

Meer artikelen