Metris. Communicatie in bedrijf.

Metris blogt

Met onze blog houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in bedrijf.

Drie adviezen voor wie echt iets wil leren

Laten we er maar duidelijk over zijn. Een trainer is slechts de facilitator van leren. Uiteraard zijn opleiders in staat om uit te dagen en te inspireren maar de deelnemer moet zèlf gaan leren en iets ánders gaan doen.

Vier onmisbare strategieën voor wie nieuwe vaardigheden wil aanleren

In een training kunnen ze je uitleggen wat werkt en je oefent de nieuwe vaardigheid. Maar wil je er echt goed in worden, dan zul je ze in je dagelijkse leven moeten integreren. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen?

3 adviezen voor wie schrijft over complexe zaken

3 adviezen waarmee je morgen je tekst leesbaarder kan maken. Want pas als je complexe materie kunt uitleggen aan buitenstaanders, begrijpt de schrijver het werkelijk zelf.

Maak de 'curse of knowledge' ongedaan

Ik ben besmet met de 'curse of knowledge', ik weet het zeker. Ik praat over de 'beleidscyclus', over 'incrementeel beleid' alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat iedereen dat dus snapt. Als je erop let, merk je dat veel mensen besmet zijn. Vorige week vertelde een belastingadviseur in een training dat zijn klant meedoet aan 'haaatee'. En gisteren liet een zij-instromende leraar die ik begeleid, haar leerlingen een instructie schrijven voor een 'appuyement'.